Stagiar(e) (Web)Redactie nederlandse En Europese Politiek

Stagiar(e) (Web)Redactie nederlandse En Europese Politiek

Dutch language proficiency required

PDC Informatie Architectuur is op zoek naar enthousiaste, leergierige studenten die vanaf half augustus 2020 stage willen lopen bij de centrale redactie (minimaal 5 maanden). Deze redactie beheert onder andere de websites EuropaNu en Parlement.com en levert een bijdrage aan onze monitoringsproducten. Als redactiestagiair zit je bovenop het nieuws en plaats je nieuwsberichten uit diverse bronnen op de juiste plekken op onze sites. Ook actualiseer je achtergrondinformatie. Jouw taak begint waar de technische mogelijkheden ophouden.

WO-studenten zijn welkom om te solliciteren: wij denken in eerste instantie aan studierichtingen als politicologie, Europese Studies, Internationale betrekkingen, geschiedenis, taal-, letter- en bestuurskunde, maar ook studenten in journalistieke richtingen zijn welkom.

Uiteraard verwachten we dat je goed Nederlands kunt schrijven zonder spel- en stijlfouten. Daarnaast heb je aantoonbare belangstelling voor de onderwerpen die onze websites behandelen. Je volgt het nieuws op de voet en je bent in staat om belangrijke nieuwsitems tijdig te signaleren.

Je bent een teamplayer, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig. Belangstelling voor de online wereld is een vereiste. Kennis van Europees recht en Nederlands staatsrecht is een pré, maar niet noodzakelijk.

De volledige vacature is gepubliceerd op deze website

Leave a Comment

Interested in the SIB?

Leave your email address and we'll send you some more information! Just one email, no strings attached.

SIB-Groningen.nl makes use of functional and analytical cookies. If you continue to use our site, we’ll assume that you’re okay with this.