Close
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SIB-NL Congress

9 March at 10:30 - 16:30

Kom naar Peter Vandermeersch, Ralf Bodelier, Karel Smouter en Giselle van Cann!

Tijdens het SIB-NL Congres van SIB-Utrecht staat de stand van de hedendaagse journalistiek centraal. Niet alleen het belang van de journalistiek voor onze rechtsstaat komt aan bod, ook de rol van de journalistiek in de hedendaagse samenleving wordt besproken. Hoe kan de journalistiek de strijd om aandacht winnen en ons allen correct en volledig informeren? Welke nieuwe trends maken dit moeilijker en wat is de toekomst van de journalistiek? Door middel van lezingen, debatten, masterclasses en workshops zal geprobeerd worden op deze, en andere, vragen een antwoord te geven.

Inschrijven via: https://www.sib-utrecht.nl/journalistiek-van-nu/

Het symposium zal geopend worden met een lezing van Ralf Bodelier over het belang van de journalistiek. Verder zal door
Amnesty International medewerker Nicole Sprokel een workshop gegeven worden over het belang van persvrijheid, de druk die hier in bepaalde landen op staat en wat de burger hieraan kan doen. In een lezing van Karel Smouter zal er gekeken worden naar de wisselwerking tussen journalistiek en publiek en hoe een goed mediaplatform hiervoor kan worden gecreëerd. Daarnaast zal ingegaan worden op nieuwe uitdagingen voor de journalistiek.
Hieronder valt de opkomst van nepnieuws en de uitdagingen hiervan, wat in een paneldiscussie met onder andere Han van der Horst behandeld zal worden. Ook valt hieronder de opkomst van nieuwe mediaplatforms die ervoor zorgen dat de journalistiek steeds meer moet concurreren om aandacht, en het lastiger maken voor journalistieke platforms om de gehele samenleving te bereiken. Dit zal Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws bespreken. Het symposium zal worden afgesloten met een blik op de toekomst van de journalistiek door NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch.

Bekijk het volledige programma op onze site!
https://www.sib-utrecht.nl/journalistiek-van-nu/programma.html

Details

Date:
9 March
Time:
10:30 - 16:30

Venue

Academy Building Utrecht