Close
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

De Nacht van Europa

26-05-2016 at 22:00

* DUTCH ONLY *

Er zijn maar weinig zaken waar zo veel meningsverschillen over zijn als Europa. Nederlanders zijn al lange tijd verdeeld in hun opvattingen over de Europese Unie, en de recente ontwikkelingen als de vluchtelingenstroom en het associatieverdrag met Oekraïne leiden tot nieuwe discussies. Europa roept veel vragen op. Is er een ‘Europese identiteit’? Wat is de plaats van een regio als Groningen in het grote Europa? Hoe werkt de Europese Unie eigenlijk? Deze vragen (en meer) zullen besproken worden op het evenement de Nacht van Europa.

Tijdens het hoofdprogramma zullen er meerdere lezingen plaatsvinden: Frank Ankersmit zal de avond introduceren met een lezing betreffende de metageschiedenis van Europa, hierna spreekt Agnes Jongerius over de relatie tussen het Europeesparlement en Nederland, na de pauze vervolgt Tomas Vanheste met een lezing over de Europese identiteit, Dirk-Jan Wolffram zal de avond afsluiten met een discussie betreffende de toekomst van Europa.

Verder is er een tussenprogramma waarin TEIMUN een workshop geeft, Harry de Munck een rondleiding over de gewelven van de Der Aa-kerk geeft, de kroeglezing van Diskursi: “De terugkeer van Rechts in Europa”, wordt gehouden door Jan Herman Brinks en Maarten Duijvendak in de toren een lezing geeft over regionalisme in Europa. Hiernaast is er ruimte voor vragen en debat.

De Nacht van Europa zal plaatsvinden op 26 mei 2016 om 20:00 in de Der Aa-Kerk te Groningen. De normale toegangsprijs betreft 10€ en de prijs voor studenten 7.50€. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandels Godert Walter en Van der Velde Aa-kerkhof, en online via http://bit.ly/1XF9c9l. Meer informatie op https://www.facebook.com/events/1692208537712026/

Details

Date:
26-05-2016
Time:
22:00

Venue

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
Groningen , 9711 JB Netherlands
+ Google Map